Köszöntő

Valószínűleg már felvetődött Önben is a kérdés, hogy mi a masszázs, miért jó Önnek a masszázs. Gáspáry masszázs, hátmasszázs, City of Bath, Somerset, UK

A masszázs egy ősi gyógyító, frissítő eljárás, ami segít a különböző mozgásszervi, belső szervi problémákon, vagy segít ezek elkerülésében.

Az előbbi a gyógymasszázs, az utóbbi a frissítőmasszázs feladata. Az Egyesült Királyságban a gyógymasszázs még nem igazán terjedt el, kevés klinikán érhető el. Sokkal ismertebb a sportmasszázs. Ezekről részletesebben a Szolgáltatásaink menüpont alatt olvashat.

Gáspáry masszázs tudás, City of Bath, Somerset, UKEgy kis masszázs történelem, ami segíthet kiválasztani a megfelelő masszázst.

Több ezer évvel ezelőtt az ősi Kínában már gyógyítottak a masszázs segítségével. Ennek a tudásnak - a porcelán készítésének titkához hasonlóan - nagy értéke volt. Abban az időben Indiában a jóga mellett használták a masszázst, és mint egészség megőrző eljárásokat ismerték. Egyiptomban is fennmaradtak olyan emlékek, miszerint az érintés erejével orvosoltak problémákat.

A következő nagy állomás az ókori görögöknél volt, ahol szinte már a mindennapok részeként masszírozták a sportolókat. Ebből az időszakból több írásos emlék is fennmaradt. Például Hippokratész lejegyezte orvosi megfigyeléseit, és azt is, hogy van olyan állapot, amikor nem szabad masszíroztatni magunkat. (Például legyengült szervezetű lázas betegnek inkább árt a masszázs, mert Gáspáry masszázs Görög-Róma, City of Bath, Somerset, UKa masszázs egyik hatása, hogy helyileg vérbőséget okoz, ami megemeli a testhőmérsékletet...)

A görög-római kultúra terjedésével ez az egyszerű, és hatékony frissítő-gyógyító módszer tovább fejlődött, míg az egészet összefoglalta egy svéd vívómester, Pehr Henrik Ling a XIX. században. Később ezt nevezték el svédmasszázsnak. Ezt a rendszert fejlesztették tovább. Ezt használják a mai napig, mert ez az alapja a frissítőmasszázsnak, sportmasszázsnak, és a gyógymasszázsnak. Vannak más masszázsrendszerek is, mint a Thai masszázs, reflexológia (talpmasszázs) vagy a Shiatsu masszázs. A mélyszöveti masszázst egy kanadai orvos, Therese Phimmer fejlesztette ki és nyitotta meg a klinikáját 1949-ben. A mélyszöveti masszázsról egy könyvet is írt: Izmok – a láthatatlan összeköttetéseid (Muscles-Your Invisible Bonds) címmel.

Vagyis a masszázs egy évezredek alatt kiforrott, hatékony módszer az egészségünk megőrzésére vagy visszaszerzésére, aminek - ha a több száz tanórai gyakorlással a masszőri szakmáját jól megtanult, és az államilag elismert bizonyítványt megszerző masszőr végzi - nincs mellékhatása.

Jó-jó, de miért kell ez Önnek? Gondolja végig az alábbi kérdésekre adott válaszait, és mindjárt kiderül:Gáspáry masszázs fájdalom csökkentés, City of Bath, Somerset, UK

Minél több kérdésre válaszolt igennel, annál inkább szüksége lehet a masszázsra.

A masszázs kiváló gyógyító módszer, viszont kíméletesebb az Ön pénztárcájának, ha nem akkor keres fel egy jó masszőrt, amikor már bekövetkezett a baj. Ha már fáj a nyaka, válla, térde, könyöke, Gáspáry masszázs boldog, City of Bath, Somerset, UKháta, bármilye, akkor már lehet, hogy 10-40 masszázsra is szükség van, hogy a probléma megszűnjön!

Nem a tünetek csökkentése a cél, hanem az egészséges állapot minél teljesebb elérése. Megelőzés esetén lehet, hogy havi 2-4 masszázs elég, hogy ne alakulhasson ki valamilyen komolyabb mozgásszervi, és ennek következtében belső szervi probléma. (Például, ha a hátfájdalomtól görbén áll, akkor összenyomhatja a gyomrát és kialakulhat emésztőrendszeri megbetegedés is.)

Ezért ajánljuk Önnek és Szeretteinek szolgáltatásainkat és ezért a szlogenünk:

Masszázzsal a mosolygósabb holnapért!